Здравје

Здравје

15 предупредувачки знаци за рак кои луѓето не ги забележуваат се додека не е предоцна

Кога луѓето имаат семејна историја на рак, тие обично се крајно претпазливи, па многу внимаваат на своето здравје, се консултираат со својот лекар и ги следат специфичните знаци за навремено да ги преземат сите потребни […]

Здравје

Плачењето е знак за здраво срце, а оние кои плачат имаат посебен карактер

Според експертите, плачењето е здраво, а оние коичесто плачат се посебни.Затоа следниот пат кога ќе почуствувате дека ви се плаче, сетете се на следниве неколку работи. Плачењето го намалува стресот: -Ако сте личност која често […]

Здравје

Секој ден го пиел ова и живеел 152 години – здраво е и достапно

Норвежаните долгиот живот го должеле токму на овој напиток, чии намирници ги открива тамошниот познат лекар, Паво Ариола. Доказ дека оваа напивка е моќна и го продолжува животот е Томас Пар од Норвешка, кој верувале […]